Spring over navigationen

Månedlige arkiver: juli 2013

Majestætisk Harmonie udi Architecturen

Storhedsvanvid var ikke en af hans svagheder, det var en styrke. Sådan havde han i hvert fald altid selv fremlagt det. Og hvem andre end han kunne have forestillet sig det bygningsværk, der nu i månedsvis havde rejst sig for øjnene af ham? Et monumentalt værk, knejsende buer, længselsfulde søjler, linjer der forførte uden at fordærve. Og nu var hans mesterværk næsten komplet, og resten af verden ville vide, at hans storhed intet havde med vanvid at køre. Han satte med rystende hænder den sidste klods på, og jorden åbnede sig under hans fødder, da den første smuldren satte ind.

Download episode #077 strukturelt

Fundamentet for denne episode er arkitekturen. Derfor skal vi diskutere det tårnhøje fjendskab mellem Paul Newman og Steve McQueen i Det tårnhøje helvede, den indædte midtlivskrise hos papirarkitekten/knudemanden Asterios Polyp, og det fredelige landsbylivs to sider i Under the Dome. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:28:31 – Det tårnhøje helvede
00:56:18 – Asterios Polyp
01:14:28 – Under the Dome
01:35:58 – Lytterpost og farvel & tak

Hvis du skal overbringe os en besked fra film-, kunst- eller arkitekturhistorien eller bare har lyst til at kommentere denne eller tidligere episoder af vores radiogram, så kan du skrive til post@ddkkpodcast.dk eller efterlade en kommentar her på siden. Vi er tilbage igen om 14 dage, onsdag den 14. august 2013.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

Og spansk var Minen, Blikket strengt

Bertil havde stået længe i sit køkken og stirret ned i den store gryde af rustfrit stål, først rædselsslagen, siden væmmet, og nu med en dyb foragt for sig selv og det tynde lag af kold sved, der dækkede hans pande. Det havde virket som en god idé at servere paella for gæsterne, og fint skulle det da være, så råvarerne skulle indkøbes frisk fra specialhandlen. Rejer mente han da også, at han altid havde holdt af, men de var nu ikke som i de gamle dage. Ikke små, sødlige, lyserøde godbidder, men hæslige, tornede krebsepsykopater. Han kastede en tallerken!

Descarga el episodio #076 aquí

Der er indført spanske tilstande i denne episode, hvor vi trænger dybt, dybt ind i Spaniens nationalånd. Vi lægger hårdt ud med den spanske kulturs fækalt fokuserede klimaks/klimakterium Mortadelo y Filemón, i Danmark bedre kendt som Flip og Flop. Dernæst præsenterer vi den perfekte kulturfusion i det danske historiske, hold- og turbaserede opdagelsesrejsende-rollespil Expeditions: Conquistador. Og til sidst skifter vi kasket, køn og kadence med Pedro Almodóvars Todo sobre mi madre. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag og velkommen
00:26:00 – Flip og Flop
0:0:50:47 – Expeditions: Conquistador
01:18:42 – Alt om min mor
01:40:30 – Lytterpost og farvel & tak

Skulle du have lyst til at dele din bedste sombrero-historie med os, eller vil du gerne kommentere, rose eller forbistre denne eller tidligere episoder, så kan du skrive til post@ddkkpodcast.dk eller efterlade en kommentar her på siden. Vi er tilbage igen om 14 dage, onsdag den 31. juli 2013.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

Som døde Fisk i grumset Vand

Han talte atter skridtene. 75. Det faktum, at de to fisk var adskilt af præcis 75 skridt fascinerede ham af en eller anden grund mere, end at de overhovedet var der. To fisk kunne trods alt havne her i ørkenen, milevidt fra nærmeste busstoppested, på et væld af måder. Flyaffald. Forbipasserende inuitter. Mislykkede teleportationseksperimenter. Men at de skulle være præcist 75 skridt fra hinanden? Var det en form for ritual? Markerede linjen en form for overgang fra en tilstand til en anden, måske fra en verden til en anden? Hensunket i tanker kom han, som så ofte før, til at sparke til fisken.

Få episode #075 på krogen her

I anledning af denne andægtige atomepisode har vi valgt at lade Troels Høegh spille rollen som redaktør for en dag, og han har valgt, at emnet skal være fisk. Derfor drog de tre bedagede værter på valfart til Den Blå Planet, som er en stor bunke sølv, hulter til bulter og fyldt med fisk. På lidt mindre gyngende grund gebærdede vi mindst to gnavne gigafisk ind i buret til en cage fight mellem Dinoshark og Mega Shark vs. Giant Octopus. Og til sidst bevæger vi os ind i en tryg favn, omgivet af trygge rammer, da vi på flere måder vender tilbage til flere ting i Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag & velkommen og “hvordan Troels Høegh endte som redaktør”
00:24:52 – Den Blå Planet
00:45:22 – Cage Fight: Dinoshark vs. Mega Shark vs. Giant Octopus
01:23:30 – Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
01:48:32 – Lytterpost og farvel & tak

Skulle du have lyst til at dele en gammel historie om et save game, eller har du hørt episode #046 og bemærket, at vi faktisk havde fat i den gale gerningsmand i Still Life, eller har du bare lyst til at kommentere dette eller hint, så kan du sende en mail til post@ddkkpodcast.dk eller lægge en kommentar her på siden. Vi er tilbage igen om 14 dage, onsdag den 17. juli 2013.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders