Spring over navigationen

Månedlige arkiver: februar 2011

Omelet du … podcast

Pjerrots hvide ansigt dirrer elektrisk mod den kulsorte nat. Han smiler altid, men i hans øjne brænder evighedens blændende fravær. Hans advarsel om ikke dele sløret falder for sent for døve øren, og omsluttet af lyden af hans vinger som fjerner sig vender jeg mig mod spejlet og begynder at tage maske efter maske på. Først da jeg ikke længere kan se ud af øjenhullerne indser jeg at tiden ikke er en cirkel, men blot skvulper frem og tilbage i et univers af porcelæn, som kaffe i en kop.

Download DDKK Podcast Episode #014 på fransk!

Redaktionen præsenterer med selv- og veltilfredshed det første tema-afsnit, #14: Den Franske Episode. Her afdækkes og diskuteres en række emner som rækker dybt ind i franske nationalånd, såsom: pöddes ubevidste had til marxister, som kommer til overfladen i forbindelse med den surrealistiske tegnefilm La Planete Sauvage; Jean-Luc Godards hang til “hipster wankery”, tydeligt udtrykt i Alphaville; Dans uforsigtighed når han stiller spillet Shaq Fu spørgsmålet “Hvorfor har Shaquille O’Neal sit eget kampspil?”; og endelig selvfølgelig hvordan Enki Bilal kan opfinde en sportsgren så genial som skak-boksning i sin Nikopol-trilogi. Avoir du plaisir!

Indholdsfortegnelse for Episode #014!
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:27:53 – Fantastic Planet
00:46:35 – Alphaville
01:04:28 – Shaq Fu
01:14:07 – Nikopol-trilogien
01:37:52 – Lytterpost og farvel & tak

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer kan du skrive os et brev eller trykke på “Skriv en kommentar”. Vi vil forsøge at tage dem alvorligt selv hvis de ikke er på fransk.

Det næste afsnit, som vil være styret af et endnu ikke fastsat tema, vil være på gaden mandag den 14. marts 2011. Det kan du ikke opdage ved hjælp af vort RSS-feed, iTunes, men kun gennem regelmæssig læsning af ddkkpodcast.dk.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack & Anders

Sort uheld

Man vågner i en køjeseng man ikke kender og slår prompte hovedet imod sengen ovenover. Mens man drikker sin morgenkaffe knækker hanken pludselig af koppen, som med sit nedslag knuser underkoppen og sprøjter kaffe udover både blondedugen og din nye, hvide skjorte. Mens du strammer snørebåndet sprænger det, og du lander tungt, lige på halebenet. Regnen siler ned, og bussen kører ufortrødent forbi dit busstoppested med høj fart, så du tilsøles af det grumsede gadevand. Det må være den 13.

Download DDKK Podcast #013 med forsigtighed!

Vi var godt i gang med at optage karrierens bedste afsnit, med fyndige segues, knivskarp kommentar og vidtløftigt vid. Sådan gik det i cirka en time, indtil vi havde udtømt og gennemanalyseret tre af vore fire emner. Og så opdagede vi, at vi havde glemt at optage. Man vil derfor bemærke at afsnit #013 er ret kort i forhold til hvad det plejer at være. Vi har dog lyngennemgange af både The Saragossa Manuscript, en forfærdelig og forfærdeligt lang, polsk film fra 60’erne, Bob’s Burgers, en hyggelig, uforpligtende tegnefilm og Rhythm Heaven, det mest rytmiske af alle rytmespil til Nintendo DS. Dernæst gennemgår vi grundigt tegneserien Elephantmen, og trøster os til sidst med lidt lytterpost.

Indholdsfortegnelse for Episode #013
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:02:22 – The Saragossa Manuscript
00:03:07 – Bob’s Burgers
00:03:43 – Rhythm Heaven
00:04:38 – Elephantmen
00:29:09 – Lytterpost og farvel & tak

Hvis du skulle have lyst til lette vor byrde, salve vor sorg, eller at skælde os ud for at være så dårlige uheldige, skal du skrive til post@ddkkpodcast.dk eller i vores kommentarer.

Hvis vi overlever så længe skulle vi gerne være tilbage med et nyt afsnit mandag, den 28. februar, 2011. Du kan ikke få fat i det næste afsnit ved hjælp af vort RSS-feed, iTunes eller ddkkpodcast.dk.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack & Anders