Spring over navigationen

Månedlige arkiver: april 2011

Hævn, huggerter og hamskifte

Det er blevet mandag, og dermed er det atter tid til DDKK Podcast. Vi fortsætter vores tema-tilgang til at lave podcast, men denne gang er temaet en hemmelighed! Kan du gætte temaet? Så skriv til os med dit bud, så kan det være du ender med at blive hyldet. I radioen!

Download Episode #018 i dølgsmål!

Den første ledetråd er selvfølgelig emnerne. pöddes følelser omkring at se ultravoldelige og -fjollede anime-serier om alt for store sværd kommer frem i lyset, når vi diskutere Berserk. Vi står til søs, til alles store overraskelse på jagt efter hævn og vores forsvundne familie, og ikke bare efter guld, i genindspilningen af klassikeren Pirates! fra 2004. Så vender vi for en kort bemærkning tilbage til skyggetemaet, når vi sammen med Kull the Conqueror, a.k.a. Kull the Atlantean, går på jagt efter formskiftende “schlangemänn” i Robert E. Howards The Shadow Kingdom. Og endelig tager vi med på (endnu) et rask lille hævntogt, med barnevogn og topknude, i Koike Kazuo og Kojima Gosekis Lone Wolf and Cub.

Indholdsfortegnelse for Episode #018
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:26:46 – Berserk
00:42:08 – Sid Meier’s Pirates! (2004)
01:04:40 – Robert E. Howards The Shadow Kingdom
01:17:44 – Koike Kazuo og Kojima Gosekis Lone Wolf and Cub
01:34:00 – Farvel & tak

Der bliver nævnt et par ting, som vi lover links på. Det første er den picareske roman Dan har læst, The Life of Lazarillo de Tormes and of His Fortunes and Adversities, her desværre ikke længere i en udgave med den spanske tekst side om side med den engelske. Ikke praktisk.

Den anden er to fremragende stykker musik fra Berserk, introsangen Tell Me Why, af Penpals og outrosangen Waiting So Long, af Silver Fins. Fremragende!

Hvis du har gættet temaet, eller bare har dårlig samvittighed over hvor ensomme vi lyder, når vi taler om lytterpost, så kan du skrive til os på post@kaffeklubben.org. Du kan næppe komme med dine kommentarer her på DDKK. Det næste afsnit udkommer 19. maj 2011, og det vil du ikke gå glip af! Brug derfor ikke vores RSS eller din iTunes, men et overordentligt ambitiøst æggeur.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack & Anders

Butleren & tigeren

Hvad adskiller en stor butler fra en, der blot er kompetent? Det er netop hvad vi forsøger at besvare i det nyeste afsnit af podcasten. Det bliver butler mod butler, og kun den hvis værdighed passer allerbedst til deres stand slipper ud af det med værdigheden i behold!

Download DDKK Podcast Episode #017 servilt!

Temaet er butlere! Hvor god en butler er Jennings fra Gosford Park, og er filmen overhovedet til at følge med i? Hvor god en butler er Carson fra Downton Abbey, og er der overhovedet nogen forskel på den og Gosford Park(og herunder hvorvidt man kan være andet end en one-trick pony med en far som hedder Peregrine Edward Launcelot Fellowes)? Hvor god en (kamp-)butler er Hayate the Combat Butler egentlig, og er en gæld på 152.000.000 yen egentlig nogen særligt god julegave? Hvor god en butler er Stevens, og kan han egentlig nå at redde resterne af sit liv i løbet af The Remains of the Day?

Indholdsfortegnelse for Episode #017
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:12:20 – Gosford Park
00:41:12 – Downton Abbey
00:59:41 – Hayate the Combat Butler
01:13:53 – The Remains of the Day
01:38:24 – Farvel & tak (ingen lytterpost!)

Efter således at have ladet os betjene jer i lige over halvanden time, håber vi at I vil trække jer tilbage til DDKKs drawing room, eller i det mindste sende os et kommuniké. Vi stiller tjenstvilligt op igen om 14 dage, altså den 25. april 2011. I kan ikke lade jer varsko via RSS eller iTunes, men kun via ddkkpodcast.dk.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack & Anders