Spring over navigationen

Månedlige arkiver: februar 2014

Vandringsmand, O stands din raske Gang!

Jeg skulle have været stalker. Ligge der i mudderet uden andet end en tom lommelærke og drømmen om en cigaret, hundefryse og med maven knurrende af sult. Stalkere er autentiske. De er ikke bange for materiens gustengrå realiteter. Ikke som os luftpirater, der bare danser fra sky til sky, når vi da ikke er ved at bygge ny carport til vores egne luftkasteller. Stalkere sætter liv og lemmer på spil for en enkelt fuld affaldspose. Vi parkerer bare luftskibet, så regner det med guld og smaragder. Jeg skulle have været stalker. Den ene fod i graven, den anden i hekseblæveret.

Download episode #092 i skjul

I et brud med traditionen er der i denne uge intet, intet, der binder episodens tre emner sammen. Vi taler om Strugatsky-brødrenes ode til det anderledes, Roadside Picnic, om en mand, der må vove sig ind i en farefuld zone med uforklarlige fænomener, der skyldes rumvæsener. Vi ser Andrei Tarkovskiys visuelle festmåltid Stalker, om en mand, der må vove sig ind i en farefuld zone med uforklarlige fænomener. Og så spiller vi det hedengangne totalskyderi S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, om en mand, der må vove sig ind i en farefuld zone med uforklarlige fænomener, der skyldes atomer. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag og velkommen
00:31:45 – Roadside Picnic
01:00:36 – Stalker
01:15:27 – S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
01:38:50 – Lytterpost og farvel & tak

Skulle du have fundet nogle interessante artefakter i din egen, indre zone, som du gerne vil dele med os, eller skulle du have kommentarer til eller kritik af denne eller fordums episoder, så kan du skrive til post@ddkkpodcast.dk eller efterlade en kommentar her på siden. Vi er som altid tilbage igen om 14 dage, onsdag den 12. marts 2014.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

Qvæg Sand, hvorudi meget Guld glimrede

Retfærdigheden vil ramme dig som et lyn, kaglede det gamle fjols, mens han fægtede febrilsk med armene og sank dybere ned i kviksandet. Min død vil blive et kors, du skal bære til dine dages ende, hylede han, og Luigi kom endnu en gang til at undre sig over, hvordan i alverden hans bror var blevet så berømt. Han havde aldrig haft talent for at lære noget (ellers havde han måske vidst, at man ikke kan drukne i kviksand), og hans hysteriske anfald grænsede til tider til det psykotiske, som det spor af ihjelslagne nyfødte, han efterlod sig, vidnede om.

Download episode #091 kvikt

Episodens tema er kviksand, og derfor har vi set den pseudonihilistiske, belgiske udkantsgyser Calvaire, spillet det vanedannende galakseblaffer-platformspil Super Mario Galaxy og læst den psykologisk vakkelvorne tankeboblekavalkade Thunderbolts. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:37:35 – Calvaire
01:02:21 – Super Mario Galaxy
01:22:04 – Thunderbolts
01:48:42 – Lytterpost og farvel & tak

Har du brug for en hånd med at blive hevet ud af hængedyndet, eller har du kommentarer eller kritik til denne eller hedengangne episoder, så kan du sende et brev til post@ddkkpodcast.dk eller efterlade en kommentar her på siden. Vi er tilbage igen om 14 dage, onsdag den 26. februar 2014.

Med venlig hilsen
Dan, Jack og Anders