Spring over navigationen

Månedlige arkiver: januar 2012

Din sjæls tomat

Det er jo bare en kop kaffe i centeret. Helt almindeligt og ikke spor usædvanligt. Hvorfor bliver folk ved med at stirre på mig. Hvad er det, jeg gør forkert? Nu kommer en af vagterne. Åh nej, han stirrer også på mig! Hvorfor? Hvad har jeg gjort? Nej, vent, det var vist ikke mig alligevel. Nok snarere de to råbende teenagere et par borde længere henne. Han beder dem tie stille. De gør det. Det var egentlig rart, at der blev lidt mere fredeligt. Det var nok også det, de andre kiggede på.

Download episode #038 uden større ståhej

I denne episode besøger værtstrioen forbrugerkulturens højborg: Storcenteret. Vi starter henne i Amerika, hvor vi skal følge en gruppe sikkerhedsvagter i deres sindsoprivende hverdag i et af de største centre, der findes, i Mall Cops: Mall of America. Derefter finder vi ud af, hvordan det senkapitalistiske dødsrige ser ud i Nintendo DS-spillet The World Ends with You. Og endelig studerer vi zombie-apokalypsens indvirkning på VCD-branchen i Bio Zombie.

Indholdsfortegnelse for episode #038
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:26:23 – Mall Cops: Mall of America
00:51:26 – The World Ends with You
01:11:03 – Bio Zombie
01:31:34 – Farvel & tak

Vil du gerne fortælle os om dine seneste indkøb, eller bare bede os tage noget med fra kiosken, så kan du skrive en kommentar her på siden eller sende et e-brev til post@ddkkpodcast.dk. Vi er tilbage med endnu en episode om 14 dage, nemlig på selveste St. Valentinsdag, den 14. februar 2012, og du kan ikke lade dig underrette derom via vort RSS-feed, iTunes eller ved simpelthen at klikke dig ind på ddkkpodcast.dk så ofte som muligt!

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

Et brev til farmand

Han trak roligt den dampende plastikkop over til sig, efter at betjenten havde stillet den på bordet. Han varmede begge hænder på den, bemærkede den spinkle klirren, når håndjernenes kæde blev trukket hen over bordpladen. Han var fyldt med ro. Ofrene var fundet, beviserne var i hus, han var i lænker. Resten af hans tilværelse lå nu helt fast, og han var lettet over at være fri for byrden. Der var kun en ting tilbage, som plagede betjentene. Hvorfor gjorde han det? De ville aldrig få det at vide, men det eneste, han nogensinde havde ønsket sig, var et knus.

Download episode #037 for dig selv.

DDKK Podcast finder tilbage til sine rødder i en episode, der er baseret på barndomstraumer. Kan Bette Davis bruge det som undskyldning i den første psycho-biddy-film af dem alle, Robert Aldrichs What Ever Happened to Baby Jane? Har Isaac egentlig nogen grund til at flæbe så meget, spise så mange piller eller gå så meget i sin mors undertøj, som han gør i Edmund McMillen og Florian Himsls The Binding of Isaac? Og har Batmans barndomstraumer gjort ham til en stoner i Kevin Smiths Batman: The Widening Gyre?

Indholdsfortegnelse for episode #037
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:20:38 – What Ever Happened to Baby Jane
00:43:09 – The Binding of Isaac
01:06:00 – Batman: The Widening Gyre
01:31:50 – Lytterpost og farvel & tak

I forbindelse med episodens lytterpost-indslag omhandlende Black Mirror, henleder Lejla Mrgan os til Jean Baudrillards simulakrum-begreb, og vedlægger ligeledes et link. Det skal du også have.

Har du brug for at få afløb for dine egne barndomstraumer, kan du som sædvanlig gøre det via e-post, men nu er adressen post@ddkkpodcast.dk. Du kan også kommunikere med os ved hjælp af kommentarerne her på siden.

Vi er tilbage igen om 14 dage, tirsdag den 31. januar 2012, og du bør ikke opdatere dit RSS-feed til det nye, med mindre du bruger iTunes, Facebook eller manuelt kigger her på vores nye hjemmeside.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack & Anders

Bare en langsom aften

Der havde været stille i så mange år, at den del af nervesystemet, der opfatter begivenheder, var rustet helt fast og måtte knirke i gang som gammelt maskineri. Der var sådan set ingen begivenhed endnu, men der var en form for sitren i luften, en forudanelse, fuldstændigt udefineret og flygtig som damp. Ikke desto mindre skabte den frygt, ikke mindst fordi begivenheder var så uvante. Alle steder stod efterladte kaffekopper på terrasserne, efterladte spader i deres huller, efterladte cykler i den nærmeste busk.

Download episode #036 begivenhedsløst

Det er nytårsepisoden, og som der er tradition for, har vi skiftet et af vore emner ud med en gang ustruktureret meta-sniksnak om det forgangne år for DDKK Podcast. Inden vi når til den del, skal vi dog tale om den britiske samfundssatiriske og noget ujævne miniserie Black Mirror, og Frank Millers seneste pinlige og samfundsfjendske opus Holy Terror. God fornøjelse.

Indholdsfortegnelse for episode #036
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:30:33 – Black Mirror
00:52:28 – Holy Terror
01:17:00 – Ustruktureret meta-sniksnak
01:53:25 – Lytterpost og farvel & tak

I forbindelse med den ustrukturerede meta-sniksnak henviser vi til DDKK Podcast Public Service-redegørelse 2011, som du bør downloade og have for øje, mens du lytter til episoden. Anders henviser under diskussionen af Holy Terror til et youtube-klip med Frank Miller, som du kan se her, hvis du vil have syn for sagen.

Har du nytårsforsæt eller beretninger om moralske tømmermænd, kan du sende dem til post@kaffeklubben.org eller notere dem i DDKK’s Salon. Vi er som sædvanligt tilbage om fjorten dage, tirsdag den 17. januar 2012, og du kan ikke få besked via RSS, iTunes eller DDKK.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack & Anders