Spring over navigationen

Månedlige arkiver: februar 2012

Nøgen, for Satan

Coppelius begyndte – men blev afbrudt af en dueblå folkevogn, som mere forvirret end hektisk slingrede lidt fra side til side, før den som en vejrbidt og let fordrukken vagabond faldt til ro i vejkanten, hvor den nød et øjebliks salig ro, før en ansigtsløs, eller i hvert fald øjenløs, mand med manisk knyttede næver landede med et øresønderrivende brag oven på den efter et sørgmodigt mislykket forsøg på at bestige en stige – at tisse.

Download en mørk og stormfuld episode #040

Denne tirsdag vil vi gerne byde jer lyttere velkommen til den gotiske episode. Det betyder, at vi skal forbi den frygtindgydende E.T.A. Hoffmanns ikke mindre frygtindgydende novelle “Der Sandmann”, som har været inspirationen til både det ene og det andet. Vi følger op med et af de mange, mange lavpunkter i Luigi Batzellas karriere, nemlig den frygtindgydende dårlige film med den frygtindgydende gode titel Nuda per Satana (ja, det betyder nøgen for Satan). Vi slutter af med rollespillenes svar på køkkenvask-realismen med det tysk producerede og tysk underholdende Gothic.

Indholdsfortegnelse for episode #040
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:29:40 – E.T.A. Hoffmann: Der Sandmann
00:50:59 – Nuda per Satana
01:10:15 – Gothic
01:30:08 – Lytterpost og farvel & tak

Vi fortsætter vores indsamling, nej, vores høst af lytteremner. I sidste episode bad vi jer indsende forslag til emner, der handlede om frugt. Denne gang skal I lade jeres kreativitet anspore af emnet en mose. I skal altså sende os forslag til emner, I gerne vil have os til at tale om, og som handler om en mose.

Jeres forslag kan sendes sammen med ris, ros og sladderhistorier om Mikkel Munch-Fals til vores epost-adresse eller de kan efterlades i kommentarerne herunder. Vi er tilbage igen om 14 dage, nemlig tirsdag den 13. marts 2012, og du kan ikke få besked via RSS, iTunes eller ddkkpodcast.dk.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

Spillefuglens subsoniske sorg

En varm sommeraften, om bord på et tog uden endestation, mødte jeg en forbandet skidespræller af en horeunge fra rummet. Han viste mig en rusten, gammel nøgle og sagde, at hvis jeg gav en dram og en smøg, så ville han give mig et råd. Han drak, røg, og natten blev dødsensstille. Så sagde han: “I husenes værelser og bag deres vægge – under mørke vande og over himlens månelys – under jordens bakke og over bjergets tinde – i nordligt blad og sydlig blomst – i hver stjerne og tomheden mellem dem – i blod og ben, gennem sjæl og ånd – blandt de årvågne vinde i denne og de adskillige verdener – bag ansigterne på de levende og de døde …”

Der kan du downloade episode #039

I denne episode spinder vi rouletten, og den første kugle lander på Vega$ Tycoon, et forretningsspil, hvor man skal forsøge at tjene en formue på sit casino ved at gå rundt i hælene på mekanikeren og pedellen dagen lang. Vi kaster terningerne, og det viser sig, at The Cooler, på trods af William H. Macys store, våde hundeøjne, måske ikke er den store gevinst? Endelig gives der kort i det revolutionerende, nye koncept novelle-blackjack: Hver af de tre værter har valgt en novelle, og så spiller vi blackjack om, hvilken en vi skal tale om. Spændende, spændende, spændende!

Indholdsfortegnelse for episode #039
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:31:46 – Vega$ Tycoon
00:51:44 – The Cooler
01:15:26 – Novelle-blackjack (Thomas Ligotti: Nethescurial, Algernon Blackwood: The House of the Past eller Cory Doctorow: Craphound)
01:35:34 – Lytterpost og farvel & tak

Som man kan se, hvis man trykker på novellernes henvisninger herover, så er de alle tre gratis og lovligt til rådighed på internettet, så det må være op til lytteren selv at beslutte, om de skal læses før eller efter podcasten.

Endvidere sætter vi i denne episode gang i vores nyeste gøglerpåfund: Lytteremner. I denne og de to kommende episoder vil I lyttere blive bedt om at indsende forslag til emner, vi skal behandle, men I kan ikke vælge frit! Næh, nej, det ville være for let. Tværtimod vil hver vært vælge et ord/begreb/koncept, som emnet skal handle om. Anders har leveret det første: Frugt. Kan du finde på et emne, som handler om frugt? Så skal du hurtigst muligt sende det til vores epost-adresse!

Der kan du som sædvanlig også sende pladeanmeldelser og moralsk opbakning til, ligesom du kan skrive den slags herunder i kommentarerne. Vi er tilbage igen om 14 dage, den 28. februar 2012, og du kan selvfølgelig ikke blive underrettet via vort RSS, ddkkpodcast.dk eller iTunes.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders