Spring over navigationen

Månedlige arkiver: januar 2013

De have beske Klaser

På bordet foran ham lå, på den ene side, et saftspændt, glinsende bær og, på den anden, et glitrende, skælvende mysterium. Normalt ville det ikke have været en svær beslutning, han havde altid været tosset med mysterier, men lige nu havde han på fornemmelsen, og det var jo godt nok kun en fornemmelse, at hvis han spiste bærret, ville han blive opfyldt af bærgudens (næsten) almægtige kræfter, og det kunne måske i sidste ende føre til endnu flere mysterier. Simpel matematik fik ham uden store kvababbelser til at lægge bærret ind i munden, tygge, synke og afvente åbenbaringen. Mmm, bær.

Download episode #064, en herlig trifli, her.

Der er jo ingen vej uden om, at temaet i denne episode måtte være bær. Og har man først sagt bær, må man naturligvis også sige Catwoman, der måske, måske ikke, er en superheltefilm fra 2004. Vi tager også med Huckleberry Finn og Tom Sawyer på en folkloristisk flodpramsudflugt i Mark Twains Tom Sawyer, Detective. Og så slutter vi af med lidt god, gedigen galgennonsens i BBC’s komedieserie Snuff Box. God fornøjelse.

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:28:11 – Catwoman
00:52:40 – Tom Sawyer, Detective
01:16:27 – Snuff Box
01:35:56 – Lytterpost og farvel & tak

Hvis du har lyst til at få lyst din helt egen mening op i programmet, kan du skrive en kommentar her på siden eller sende et brev til post@ddkkpodcast.dk. Og så skal du jo for resten i den kommende uge huske at synes godt om os på Facebook, så du får besked, når vi på mandag lancerer noget, som måske, måske ikke har noget med en konkurrence at gøre. Vi er tilbage igen om 14 dage, onsdag den 13. februar 2013, hvor vi har en bro, vi rigtig gerne vil sælge dig.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

 Nu søgte han Stringens i Geometrien

Det var den blodigste forbrydelse i Fladelands historie, og Trekant kunne ikke lade være med at føle, at han havde fået sagen, fordi cheferne ikke kunne lide ham. Han løsnede sin hypotenuse og så sig omkring. Polygonen var dækket af skarpe vinkler, stumpe vinkler, linjestykker, for mange til at tælle eller måle. Ikke til at sige, hvem offeret var. Paralellogram? Trapez? Det var ikke engang til at sige, hvor mange ofre der var. Men Trekant vidste til gengæld, hvem der gjorde det. Han havde jaget det syge svin i årevis. Offerets blæk på siden: “Alle rette vinkler er kongruente”. Euklid.

Download episode #063 retvinklet her.

Vi finder regnestokken frem og tager pulsen på den moderne geometri i denne episode, men overhovedet ikke. Det er blot en undskyldning for at tale om den trikofile varulvedetektiv, der spiller hovedrollen i mangaen Cuticle Detective Inaba, om den granatchokerede turisme i tredjepersonsskydespillet Spec Ops: The Line, og om de talrige trekløveres pærevælling i Hong Kong-krimien Triangle (2007). God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:20:34 – Cuticle Detective Inaba
00:37:25 – Spec Ops: The Line
01:03:55 – Triangle
01:22:51 – DDKK’s public service-redegørelse 2012 og farvel & tak

Mener du ikke, at summen af vores trekants vinkler er lig med 180°, eller har du mere interessante kommentarer, kan du skrive dem her på siden eller i en e-post til adressen post@ddkkpodcast.dk. Vi er tilbage igen om 14 dage, den 30. januar 2012. Og du kan ikke længere nå at give os stjerner til European Podcast Awards her.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

I Livets Gry og Livets Kvæld

I et sidste, desperat forsøg på at skrabe stemmer sammen til European Podcast Awards, har redaktionen kreeret et en særlig episode, som kun handler om et emne og som kun varer 25 minutter. Det er da lige til at overkomme, hvad? Derfor egner den sig også fremragende som en lille smagsprøve, hvis du skulle kende nogen, der af uransaglige årsager ikke allerede lytter til vores podcast.

Heri kan man høre tre lettere tummelumske podcast-værter forsøge at forstå ungdomsfænomenet Twilight, nærmere bestemt den sidste film i serien The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2. Det går ikke særligt blodigt for sig!

Download episode #x01 temmelig tandløst her.

Man kan ikke længere lytte til den på Soundcloud, og man kan (ikke længere) give DDKK Podcast så mange stjerner, som man har lyst til, på adressen http://tinyurl.com/ddkkepa. Vi modtager post på den sædvanlige adresse, post@ddkkpodcast.com, og vi læser alle kommentarer, som efterlades her på siden. Du kan også synes godt om os på Facebook, +1’e os på Google+ og følge os på Twitter.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

Den første sætter sin Roe i og under Jorden

Mondrian havde travet gennem sneen i timevis. Hans fødder var iskolde og så følelsesløse som de fire roer, han bar, krampagtigt knuget mod sit bryst. Manden med det underlige hoved (det lignede da egentlig lidt en roe, nu han tænkte over det) havde godt nok forklaret ham, at rejsen mod dette roernes Shangri-La var dødsdømt, men den socialistiske semit havde bare talt så begejstret for sagen! Oh, at være roernes Djengis Khan! Brandtaler havde desværre ikke overbevist stormen om at løje af, og Mondrian mærkede hidsige dolkestik de steder på sit ansigt, han stadig havde følelse i. De satans roer.

Download roe # … Jeg mener, episode #062 her.

Velkommen tilbage til DDKK Podcast! Denne gang er temaet roer. Det skulle egentlig have været vejr, men … Ja, døm selv. Først tager vi os en kærkommen roepause i Harvest Moon: Sunshine Islands, hvor spilleren får lov til at leve en roefarmers forrygende lette tilværelse på de eponyme øer. Dernæst ser vi Blood Snow, hvor James Kyson-Lee skildrer en roefarmers barske tilværelse i Appalacherne. Og endelig læser vi Will Eisners skildring af, hvordan han måtte opgive en lovende karriere som roefarmer til fordel for det underlødige erhverv som tegneserieflikker i To the Heart of the Storm. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:17:19 – Harvest Moon: Sunshine Islands
00:36:58 – Blood Snow
01:00:55 – To the Heart of the Storm
01:18:57 – Farvel & tak

Som nævnt i podcasten, har vi igen været i avisen. Denne gang drejer det sig om Holstebro Dagblad (nu åbenbart Folkebladet Lemvig?) fra den 27. december 2012, der nærmest handler om, at vi kun er ganske få stemmer fra at være Europas bedste podcast! :O Faktisk mangler vi kun din stemme, så gå ind på ddkkpodcast.dk, så vil der som det allerførste være et link til at give os masser af stjerner. Hvis du vælger kun at give os to eller tre stjerner, så har du selvfølgelig stærke meninger om fænomenet DDKK Podcast. Dem vil vi gerne høre! Skriv en kommentar her på siden eller en e-epistel til post@ddkkpodcast.dk.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders