Spring over navigationen

Månedlige arkiver: november 2012

Paa Polsk Maade et Ørefigen

Falkeskrig, falkeskrig, alle steder falkeskrig! Er det virkelig, hvad de kalder opera nu om dage? Hvis Noah havde lastet sin ark med tenorer og sopraner i stedet for alskens vilde dyr, så ville vi alle tale polsk nu! Vi ville være inviteret på brunch, vi ville acceptere, og vi ville nægte at slå ihjel. Vi ville byde et farvel til Longinus’ spyd og søge lykken i junglens dyb. Alt ville være højstemt i vort sinds grusgrav. Jeg ville leve på polsk med dig, og du ville  hensynsløst krænge mine læber til side og med dine blege fingre inspicere mine tænder.

Du kan downloade episode #059 på polsk her.

Som de sande verdensborgere, vi er, vil vi i dette afsnit atter granske en nationalånd, denne gang den polske. Derfor vil vi drøfte den polske, storepiske hyldest til falkeskrig af en tv-serie, Wiedźmin, som måske er bedre kendt som The Witcher. Vi vil trampe os hen over utallige, polske zombie-ansigter for at få vores brunch i Dead Island. Og vi vil føle med Klaus Kinski, når han slæber på skibe i Werner Herzogs junglesymfoni Fitzcarraldo. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse

00:00:00 – Goddag & velkommen
00:28:58 – Wiedźmin
00:48:23 – Dead Island
01:07:55 – Fitzcarraldo

Du kan sende os dit bedste falkeskrig og dine forslag til, hvordan vi får folk til at stemme på os til European Podcast Awards, på adressen post@ddkkpodcast.dk. Vi er tilbage om 14 dage, onsdag den 6. december 2012, med endnu et godt afsnit.

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders

Saa var jeg dog og blev en lemlested

Det var svært at få øje på den lyse side, men for whiskey-præsten lykkedes det alligevel. Godt nok havde den halsstarrige græker insisteret på at smadre alle møblerne, alle skibene, de fleste af sømændene og tre til fire af kvinderne, hvis barm han havde fundet utilstrækkelig. Lige nu trampede han rundt oppe på dækket og brølede af karsken bælg efter et græsk fruentimmer, som vist aldrig havde været om bord. Den lyse side var, for whiskey-præsten i hvert fald, at hvis han kunne undgå tandløse halvblodsmytterister, så kunne han leve rimelig fedt af at fortælle om, hvad han havde set.

Du kan downloade episode #058 med egne øjne her.

Det ville næsten være en spoiler at afsløre episodens tema her, men nok mest fordi vi selv brugte det meste af den på at regne det ud. Helt sikkert er det i hvert fald, at vi har læst Graham Greenes tommelfingertrillende trosbekendelse The Power and the Glory. Vi har spillet det banalt vulgære voldsorgie God of War. Og vi har set det franske, visionære voldsorgie Martyrs. God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
00:00:00 – Goddag & velkommen
00:17:37 – The Power and the Glory
00:33:22 – God of War
00:60:00 – Martyrs
01:33:46 – Lytterpost og farvel & tak

Så mangler vi bare, at du sender et brev til os, hvori du fortæller os, hvad du synes eller hvad du tænker på, og især hvordan vi skal reklamere for os selv nu, hvor vi er nomineret til Nordic Podcast Awards! Skriv i kommentarerne eller til post@ddkkpodcast.dk. Vi laver en episode mere, som vi publicerer d. 21. november 2011. Vi ses!

Med venlig hilsen,
Dan, Jack og Anders